Analiza

Jo të gjithë gejmerët janë tinejxherë

Publikuar , 17 Gusht 2009
0
Jo të gjithë gejmerët janë tinejxherë

Por disa elemente ende qëndrojnë të vërtetë: gejmerët janë më të trashë dhe më të dëshpëruar sesa popullata e përgjithshme dhe gjithashtu bazohen në internet për të gjetur shokë.

Një ekip i udhëhequr nga CDC (Centers for Disease Control and Prevention) analizoi të dhëna të anketimi nga 500 njerëz të moshave mes 19 dhe 90 vjet, në zonën Seattle-Tacoma. Shprehitë e tyre për luajtje dhe përdorimi i internetit është incizuar, e gjithashtu edhe depresioni i tre, personaliteti, gjendja shëndetësore, shëndeti fizik dhe mental, indeksi i masës trupore (BMI) dhe kualiteti i jetës.
Të anketuarve gjithashtu u është matur koha që kanë shpenzuar gjatë shfletimit javor në ueb dhe shikimi i televizionit, videove dhe DVD-ve.

Gati gjysma (45%), raportuan për luajtje të lojërave. Lojtaret femra që luanin lojëra ishin më shumë në gjendje depresioni dhe shëndeti të dobësua, sesa femrat që nuk luanin lojëra.
Lojtarët e video-lojërave gjithashtu u raportuar se kanë gjasa më të mëdha për mbi peshë dhe çështje të lidhura me shëndetin mental.

LEXO EDHE:  Videot YouTube për fëmijë dhe video lojëra marrin numrin më të lartë të shikimeve