Vëzhgim

John Camack: Lojërat zvogëlojnë agresivitetin

Aug 2 2011
0 Shpërndarje
John Camack: Lojërat zvogëlojnë agresivitetin

“Dhe unë me të vërtetë mendoj, nëse ka ndonjë gjë, ka më shumë prova për të treguar që lojërat me dhunë e zvogëlojnë agresivitetin dhe dhunën. Tani më janë bërë disa studime për këtë, që të surdis,” tha Carmack për IndustryGamers. “Nëse shkoni në QuakeCon dhe hyni dhe i shihni njerëzit atje [dhe i krahasoni ata me] një godinë të kolegjit, ju me siguri që do të gjeni një turmë më të qetë të njerëzve në një tubim për lojëra. Unë mendoj që më së keqi mund të jenë neutral dhe me mundësi pozitive.”

Mund të thuhet që lojërat në të vërtetë i bëjnë njerëzit më të qetë. Mund të quhet si më e logjikshme nëse thuhet që lojërat i kthejnë njerëzit në vrasës. Që të dy argumentet i paraqesin lojërat si mjaft të fuqishme, në krahasim me atë që janë në të vërtetë. Cilësitë e “gejmerëve” bëjnë pjesë zakonisht në fund të listës me vetitë që e përcaktojnë personalitetin e dikujt./pcworldalbanian

Lajmet e fundit>