Ja se si

Kalim i lehtë nga XP në Windows 7

Publikuar , 06 Prill 2010
0
Kalim i lehtë nga XP në Windows 7

Cilat janë pengesat në rrugën e azhurnimit? Sa i vështirë do të jetë migrimi me të vërtetë? Do të mundohemi t’u përgjigjemi këtyre pyetjeve këtu.

A mund të kaloj direkt nga Windows XP në Windows 7? Po, nuk ju duhet Vista si ndërmjetësues.
Gjithmonë ka një hile. Cila është ajo këtë herë? Nuk mund të bëni kalimin e menjëhershëm nga XP-ja në Windows 7. Ajo që duhet të bëni është një instalim “i pastër”, që do të thotë kthimin e të dhënave të magazinuara, rikrijimin e opsioneve nëpër Windows dhe riinstalimin e aplikacioneve.

Cilat janë kërkesat e sistemit për Windows 7? Janë shumë të ngjashme me ato për Vista. Sipas Microsoft-it, do t’ju duhet:
• Procesor 1GHz ose një më i shpejtë 32-bit (x86) ose 64-bit (x64)
• 1GB RAM (32-bit) ose 2GB RAM (64-bit)
• Hapësirë e lirë 16GB (32-bit) ose 20GB (64-bit)
• Procesor grafik DirectX 9 me WDDM 1.0 ose më të ri

Si mund ta di nëse kompjuteri im me XP mund ta pranojë Windows 7? Përdorni Windows 7 Upgrade Advisor. Shkoni në find.pcworld.com/63569, shkarkoni dhe instaloni këtë këshillues dhe pastaj përdorni këtë aplikacion.
Jam duke përdorur XP Home. Cilat janë zgjedhjet në Windows 7? Mund të kaloni në Home Premium (120$), Professional (200$) ose Ultimate (220$) nëse dëshironi.

Jam duke përdorur XP Professional. Cilat janë zgjedhjet në Windows 7? Opsionet janë të njëjta si për XP Home: Mund të kaloni në Home Premium, Professional ose Ultimate.
Ç’duhet të bëj para se të filloj avancimin? Në fillim të listës: bëni një kopje të gjithë kompjuterit tuaj XP siç ekziston tani, që të mund ta ktheni përsëri XP-në pa ndonjë problem.

LEXO EDHE:  Ja sesi të merrni maksimumin nga pamja e re e Twitter

A do të mund të përdor softuerin e vjetër që kam pasur në Windows XP? Po, nëse keni blerë avancimin në Windows 7 Professional ose Ultimate. Këto dy versione ju mundësojnë të përdorni shtesën Windows XP Mode.
Çfarë ndodh nëse e urrej Windows 7? A mund të kthehem në Windows XP? Po, mundeni. Mund ta ktheni sistemin me diskun që keni bërë më parë (shikoni Ç’duhet të bëj para se të filloj avancimin?)