Harduer

Kamera e iPhone 5 përdor sensorin e Sony-it

Publikuar , 26 Shtator 2012
0
Kamera e iPhone 5 përdor sensorin e Sony-it

Një shikim për së afërmi nga ChipWorks tregon që një sensor Sony është shfrytëzuar nga iPhone 5 për kamerën kryesore.

Një foto për së afërmi tregon sensorin 8 megapiksell që ndodhet në zemrën e kamerës.

Nuk është një befasi e madhe: Sony është mjaft sfidues këto ditë me sensorët e fotografive dhe ish- pronari i Sony-it, Howard Stringer tregoi më parë gjatë këtij viti që Sony ishte duke e furnizuar me teknologjinë e kamerës ndërmarrjen Apple, por natyrisht nëse iPhone 5 ka dy kamera.

Një kamerë përpara me kapacitet më të vogël për softuerin për video-konferenca si Skype i Microsoft ose Facetime i Apple, përdor një sensor nga sfiduesi i Sony-it, Omnivision. (PC World Albanian)

LEXO EDHE:  Pas Google edhe Facebook nën hetim nga Komisioni Evropian