Lajmet

Kartelet e drogës tani merren me trafikim të telefonëve të vjedhur

Publikuar , 12 Dhjetor 2013
0
Kartelet e drogës tani merren me trafikim të telefonëve të vjedhur

smartphone_1020_lede_large_verge_medium_landscapeHuffington Post, si pjesë e një serie të vazhdueshme të hetimeve të tregtimit të telefonëve të vjedhur, raporton që kartelet e drugës nga Kolumbia kanë kaluar në trafikim të jashtëligjshëm të smartfonëve, duke e parë këtë si një burim luksoz të parave.

Operacionet e kontrabandës për momentin janë të shtrira përgjatë Amerikës dhe zgjerohen madje edhe deri në Spanjë dhe Singapor, të udhëhequra nga çmimet e larta për importim të pajisjeve si iPhone, Samsung Galaxy dhe Blackberry.

Zbatimi i ligjit është me më tepër siguri duke operuar rreth narkotikëve, por shumë shtete nuk kanë struktura në zbatim për të ndaluar rrjedhën e telefonëve të jashtëligjshëm. Si rezultat i kësaj, tregu është rritur duke qenë me burime rreth 30 milionë dollarë në vit. Sidoqoftë, efekti në jetën ditore në Kolumbi ka qenë i mjerueshëm.

Vjedhja e telefonëve rezulton shpesh me dhunë, deri në një pikë ku një gazetë nga Kolumbia shkruante që mbajtja e një telefoni në një hapësirë publike është bërë një “rrezik vdekjeje”. (PCWorld Albanian)

LEXO EDHE:  Policia Franceze rrezoi një botnet masiv kriptomonedhash dhe vrau 850,000 infektime në distancë

Lajmet e fundit>