Harduer

Këtë muaj, AMD konfirmon Trinity APU për desktop

Publikuar , 19 Qershor 2012
0
Këtë muaj, AMD konfirmon Trinity APU për desktop

Pavarësisht thashethemeve se brezi i dytë i Trinity APU për desktop do të vonohej deri në vjeshtën e këtij viti, AMD ka vazhduar punën qetësisht dhe ka listuar modelet që do të dalin në treg këtë muaj. Këto modele do të bazohen në të njëjtin model quad-core për aparatë celularë Trinity APU, e plotësuar me bërthama të CPU Piledriver dhe grafikë Radeon, te cilat fillimisht do të përfshijnë modelet e serisë A8 dhe A10.

Ka dy seri A8 dhe A10 të procesorëve, secila me një variant “K”, më nje orë të shumëfishtë me 100 Wat TDP si dhe një orë tjetër me 65 Wat TDP. Në brendësi integrohen 4 bërthama CPU, 4MB L2 cache, një GPU Radeon HD i serisë 7000 dhe do të mbajnë memorje DDR3, deri në 1866 MHz. Më poshtë po listojmë të gjitha karakteristikat për çdo model:

AMD thotë se këto modele do të jenë të gjitha të përfshira në PC, duke filluar nga ky muaj. (PCWorld Albanian)

LEXO EDHE:  AMD: Procesorët tanë nuk preken nga problemet që kanë shfaqur procesorët Intel