Lajmet

Këto janë fjalëkalimet më të përdorura të 2016-ës

Jan 16 2017
0 Shpërndarje
Pavarësisht se vazhdmisht na thuhet të përdorim fjalëkalime të fuqishme dhe unike, njerëzit akoma vazhdojnë të shfrytëzojnë modele lehtësisht të parashikueshme për të siguruar jetët e tyre online. Këto janë fjalëkalimet më të përdorura të 2016-ës Photo Source: Comodo

Fjalëkalimet më të përdorura për 2016-ën janë “123456,” “qwerty” dhe “111111,” sipas një raporti të publikuar. Çdokush që përdor një fjalëkalim të tillë duhet të nxitojë ta ndryshojë sepse informacionet e tyre nuk janë të sigurta.

Mëse 50% e njerëzve përdorin një prej 25 fjalëkalimeve më të zakonshme tha zhvilluesi i aplikacionit të menaxhimit të fjalëkalimeve Keeper. 17% e tyre përdorin “123456” si gardianin e të dhënave.

Keeper thotë se janë uebsajtet ato që duhet të vihen përpara përgjegjësisë që lexuesit e tyre përdorin të tilla fjalëkalime. “Përgjegjësia më e madhe qëndron tek uebsajtet të cilat nuk aplikojnë politikat më bazike të kompleksistetit të një fjalëkalimi.”

Ekzistojnë pafund softuerë të cilët mund të dëshifrojnë fjalëkalime me gjashtë karaktere në vetëm pak sekonda sidomos kur janë sekuenciale. Mbrojtja më e mirë ndaj këtyre sulmeve është përdorimi i një varieteti numrash, simbolesh dhe gërmash. (PCWorld Albanian)

25 fjalëkalimet më të përdorura të 2016-ës

 1. 123456
 2. 123456789
 3. qwerty
 4. 12345678
 5. 111111
 6. 1234567890
 7. 1234567
 8. password
 9. 123123
 10. 987654321
 11. qwertyuiop
 12. mynoob
 13. 123321
 14. 666666
 15. 18atcskd2w
 16. 7777777
 17. 1q2w3e4r
 18. 654321
 19. 555555
 20. 3rjs1la7qe
 21. google
 22. 1q2w3e4r5t
 23. 123qwe
 24. zxcvbnm
 25. 1q2w3e

Lajmet e fundit>