Lajmet

Kina dëbon 105 aplikacione, në mesin e tyre dhe Amerikane

Nga: PCWorld
Publikuar , 08 Dhjetor 2020
Sipas autoriteteve Kineze, aplikacioni kishin shkelur një prej tre ligjeve të sigurisë kibernetike. Lëvizja vjen në një kohë kur Shtetet e Bashkuara kanë kërkuar dëbimin e TikTok. Kina dëbon 105 aplikacione, në mesin e tyre dhe Amerikane

Kina ka dëbuar 105 aplikacione nga dyqanet online si pjesë e një fushate për të eliminuar përmbajtje pornografike, prostitucionin, lojërat e fatit dhe dhunën.

Shumica e aplikacioneve të dëbuar janë Kineze por një aplikacion Amerikan i përfshirë në këtë listë është TripAdvisor.

Sipas autoriteteve Kineze, aplikacioni kishin shkelur një prej tre ligjeve të sigurisë kibernetike. Lëvizja vjen në një kohë kur Shtetet e Bashkuara kanë kërkuar dëbimin e TikTok.

Megjithatë shumica e aplikacioneve janë vendase. Nuk dihet arsyeja pse është dëbuar TripAdvisor. Tensionet mes SHBA dhe Kinës janë shtuar në hapësirën kibernetike në muajt e fundit.

Interneti në këtë vend rregullohet me masa të ashpra ndërsa firmat Amerikane si Google, Facebook dhe Twitter janë të bllokuara dhe ndaluara për tu përdorur. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Shtetet e Bashkuara drejton gishtin nga Rusia për sulmin kibernetik ndaj 100 kompanive dhe agjencive Amerikane