Lajmet

Kina dhe SHBA-të në bisedime për të ndalur piraterinë

Publikuar , 13 Korrik 2013
0
Kina dhe SHBA-të në bisedime për të ndalur piraterinë

Zyrtarët e qeverisë kineze janë pajtuar që të marrin hapa për të siguruar që organizatat shtetërore të përdorin softuerë të ligjshëm. Angazhimet, e arritura gjatë negociatave me përfaqësuesit e qeverisë së SHBA-së këtë javë si pjesë e Dialogut rreth Ekonomisë dhe Strategjisë së shteteve, do të rris eksportin amerikan dhe do të ndihmojë në krijimin e punëve në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Marrëveshjet “premtojnë rezultate reale për inovatorët amerikanë, industritë kreative dhe punëtorët, nga mbrojtja e vrullshme dhe zbatimi i fshehtësive në profesion deri te përpjekjet për të fuqizuar legalizimin e softuerëve në ndërmarrjet e zotëruara nga shteti dhe zbatimi i përmirësuar i të drejtave intelektuale,” tha Përfaqësuesi i Profesionit në SHBA, Michael Froman në një deklaratë.

Kina është pajtuar që të implementojë sistemet e menaxhimit të softuerit për të reklamuar përdorimin e softuerit të ligjshëm nga ndërmarrjet e zotëruara nga shteti dhe negociatorët e shtetit premtuan që të ndërmarrin veprime kundër piraterisë në internet dhe vjedhjen e të fshehtës për profesion, tha BSA, që është një grup tregtar për softuerë. Një përfaqësues i BSA-së e quajti përkushtimin e Kinës në softuer si “inkurajues”. “Janë disa praktika të dëshmuara, të njohura më së miri ndërkombëtarisht për menaxhimin e aseteve softuerike,” tha në një deklaratë, Jodie Kelley, që është këshilltari i përgjithshëm i BSA-së dhe zëvendës president i lartë kundër piraterisë. “Adoptimi i tyre si praktika të zakonshme do të shkonte përgjatë një rruge të gjatë drejt frenimit të piraterisë në mesin e ndërmarrjeve të zotëruara nga shteti dhe do të dërgonte një sinjal të fuqishëm në sektorin privat të Kinës.”

Kina po ashtu u pajtua që të hapë disa tregje, duke përfshirë komercializëm elektronik, në ndërmarrjet amerikane. Të dyja palët folën në lidhje me masat bashkëpunuese për sigurinë kibernetike dhe shtetet folën rreth bashkëpunimit në çështje të tjera për ta zbatuar ligjin, duke përfshirë krimin kibernetik dhe të drejtat pronësore, tha në një deklaratë Departamenti Amerikan i Shtetit. Grupi tregtar i Dhomës së Komercializmit amerikan e quajti si “duke u rritur” përparimin e prokurorimit qeveritar dhe mbrojtjen e pronës intelektuale, si dhe i mirëpriti ato përparime.

LEXO EDHE:  Facebook nuk tërhiqet, Libra debuton vitin e ardhshëm

Chamber foli po ashtu në lidhje me atë që Kina duhet të ndalojë vjedhjen e mundësuar kibernetike të pronës intelektuale. Ky problem është duke “destabilizuar” marrëdhënien mes dy shteteve, tha Myron Brilliant, që është shef ekzekutiv dhe drejtor i marrëdhënieve ndërkombëtare të grupit Chamber.

“Ne jemi të inkurajuar nga bisedimet e kësaj jave në spiunimin e ekonomik të mundësuar nga kibernetika, por dëshmia e progresit do të vijë vetëm kur të dy qeveritë pajtohen që veprimtaria e tillë është një krim i dënueshëm dhe të implementojnë një plan të qartë veprimi për të zvogëluar në thelb vjedhjet e tilla që burojnë nga Kina,” ka shtuar Brilliant në një deklaratë. (PCWorld Albanian)

china

Tags >

pirateria
Lajmet e fundit>