Blog

Kina dominon listën e superkompjuterave më të shpejtë në botë

Nov 14 2017
0 Shpërndarje
Në anketën e fundit publikuar në Qershor, SHBA-të ende kishin udhëheqjen me 169 superkompjutera ndjekur nga Kina me 160. Kina dominon listën e superkompjuterave më të shpejtë në botë

Kina ka parakaluar SHBA-n për numrin më të lartë të superkompjuterave në botë.

Vendi komunist ka 202 superkompjutera në listën e 500 makinerive më të fuqishme në botë.

SHBA-të kanë vetëm 143 dhe kjo është pika më të ulët në 25 vite megjithatë ruajti vendin e dytë.

Japonia vinte në vendin e tretë me 35 superkompjutera ndjekur nga Gjermania me 20.

Në anketën e fundit publikuar në Qershor, SHBA-të ende kishin udhëheqjen me 169 superkompjutera ndjekur nga Kina me 160.

Superkompjuterat janë sisteme super të shtrenjta që kanë në përbërje dhjetëra e mijëra procesorë të cilët kryejnë disa prej detyrave më komplekse dhe intensive.

Performanca e tyre matet me petaflops (1 mijë trilion operacione në sekondë.) Superkompjuteri më u fuqishëm i Kinës ka një performancë prej 93 petaflops.

Sakaq superkompjuteri më i fuqishëm i SHBA ka performancë 17.6 petaflops dhe rënditet i pesti. /PCWorld Albanian

Lajmet e fundit>