Blog

Kina lë pas SHBA-të për nga numri i makinave elektrike

Jul 22 2017
0 Shpërndarje
Të dhënat e International Energy Agency tregojnë sesi makinat elektrike po përparojnë me shpejtësi në Kinë. Kina lë pas SHBA-të për nga numri i makinave elektrike

Pak vite më parë do të ishte çudi të dëgjonit se Kina është një lider në disa forma të energjisë së reciklueshme.

Falë përkushtimit ndaj marrëveshjes së Parisit dhe investimeve të larta në energjinë e rinovueshme, do të shokoheni nëse ju tregojmë se Kina është edhe përpara Shteteve të Bashkuara.

Të dhënat e International Energy Agency tregojnë sesi makinat elektrike po përparojnë me shpejtësi në Kinë.

Edhe pse ishte pas SHBA-ve në 2014-ën për nga numri i tyre, vitin e kaluar vendi komunist kishte në rrugë plot 351,681 automjete elektrike nga 159,000 që kishin Shtetet e Bashkuara.

Rritja me 381% nga 2014-ta në 2016-ën tregon një etje të lartë për makina elektrike. /PCWorld Albanian

Lajmet e fundit>