Vëzhgim

Kinect është vetëm fillimi për Microsoft

Publikuar , 01 Nëntor 2010
0
Kinect është vetëm fillimi për Microsoft

Në të vërtetë, kompania e bazuar në Sunnyvale ka specializuar në teknologjinë e ndjesisë 3-D e cila është përgjuar në mënyrë tipike në Natural User Interfaces të avancuar (NUI).

“Ky është një lajm shumë emocionues për industrinë. Është në pyetje se brenda dekadës ne do ta shohim NUI-n të bëhet e zakonshme për të gjitha pajisjet hyrëse,” tha presidenti i Canesta, Jim Spare.

“Me gjerësinë e fushës së Microsoft-it në ndërmarrjen e produkteve për konsum, prezencën e tregut dhe të angazhimit në NUI, ne jemi të bindur se në teknologjinë tonë ju do të shihni miratimin e gjerë të të gjithë kërkesave të shumta në potencialin e plotë të teknologjisë.”

Për të qenë të sigurtë, Canesta ka zhvilluar një platformë teknologjike 3-D të sofistikuar.

“Ne kemi bërë përparime në fusha të shumëfishta kritike për të bërë të mundur gjerësisht që UI-të të bëhen natyrore nga shumë pajisje tjera.

“Disa nga këto janë shpikja e të ndjehurit të pikselave CMOS 3-D, risia themelore në pajisjet gjysëmpërçuese, dizajni i sinjaleve të çipave IC, përpunimi algoritmik i sinjaleve dhe vizioni softuerik i kompjuterit” ka shtuar Spare.

Pra, si punon kjo teknologji?

E pra, platforma e perceptimeve të Canesta-s formon 3-D, lëvizjen e imazheve në kohë reale përmes fotoneve të lehta për ta “zgjatur” imazhin (ngjashëm me radarin).

Harta e thellë 3-D është e zhvilluar në 60 frames për second, derisa përpunimi plotësues performohet për të zgjidhur imazhet në aplikacione të veçanta për informacion./pcworld.al

LEXO EDHE:  OnePlus 7T: Nëse po kërkoni ekselencë por pa shpenzuar shumë ky është telefoni për tu blerë

Lajmet e fundit>