Biznes

Kompania mëmë e Tinder blen aplikacionin rival Hinge

Publikuar , 21 Qershor 2018
0
I vetmi aplikacion i njohur i njohjeve online që nuk është në pronësi të Match është Bumble, i cili u krijua nga bashkë-themeluesi i Tinder, Whitney Wolfe Herd. Kompania mëmë e Tinder blen aplikacionin rival Hinge

Match Group, një konglomerat i njohjeve online, fitoi sot Hinge në një marrëveshje që i jep kompanisë 51% të aksioneve në aplikacion. Hinge fillimisht u prezantua si një version më mikpritës i Tinder në të cilin përdoruesit mund të shihnin vetëm ngjashmëritë potenciale që ndanin me një mik të përbashkët të Facebook.

Kompania pastaj ridizenjoi aplikacionin e saj duke lejuar përdoruesit që të krijojnë një profil të plotë. Përdoruesit e Hinge mund t’u përgjigjen tri pyetjeve rreth vetes, lidhin llogaritë e tyre me Instagram-in e tyre dhe gjithashtu të ngarkojnë fotografi të shumëfishta, duke e bërë eksperiencën në Hinge më shumë si një faqe interneti me njohuri të plota.

Në një deklaratë të përgatitur, Mandy Ginsberg, Drejtor Ekzekutiv i Match Group, tha, “Hinge është shumë i rëndësishëm.” Marrja e kompanisë në thelb kthen Match në një aplikacion takimesh që zotëron 45 marka, përfshirë Tinder, OkCupid, Match, dhe Plenty of Fish.

I vetmi aplikacion i njohur i njohjeve online që nuk është në pronësi të Match është Bumble, i cili u krijua nga bashkë-themeluesi i Tinder, Whitney Wolfe Herd. Bumble synon veçanërisht gratë, pasi e gjithë përvoja e aplikacionit është projektuar për t’i bërë gratë të ndjehen të fuqizuara në internet.

Nëse Hinge vërtet ka një bazë të fuqishme femërore të përdoruesve, do të kishte kuptim që Match do të donte të konkuronte më drejtpërdrejtë me Bumble për përdoruesit e tij. Ndërkohë, Facebook njoftoi më parë këtë vit se po punon në shërbimin e tij të njohjeve që mund të rivalizojë madhësinë e përdoruesve të Match. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Microsoft zbulon se deri kur do të funksionojë Microsoft Edge në Windows 7