Biznes

Kompania shqiptare fintech Rubicon ngriti një investim prej 450 mijë euro

Nga: PCWorld
Publikuar , 03 Qershor 2021
Rubicon operon nën markën tregtare Pago dhe është në proces licensimi si një Institucion i Parasë Elektronike nga Banka Qendrore e Shqipërisë. Kompania shqiptare fintech Rubicon ngriti një investim prej 450 mijë euro

Rubicon, një kompani Shqiptare fintech e cila ofron zgjidhje financiare dhe po zhvillon një rrjet përpunimi pagesash, ngriti një investimi prej 450 mijë eurosh.

Investimi i ngritur nga një grup investitorësh Shqiptarë, firma Navy Yard Capital LLC dhe APC Integrated në SHBA do të përdoret për të përshpejtuar planin e biznesit bëri të ditur vetë kompania.

Në një njoftim për media, themeluesi i Rubicon, Dr. Armand Brahaj tha se “Duke marrë parasysh revolucionin dixhital të 20 viteve të fundit dhe duke ndjekur tërheqjen gjithnjë në rritje të bankave të reja si Revolut, Numri 26, Monzo por edhe zgjidhje të pagesave si WePay e Venmo nëpër botë, ka ardhur koha që Shqipëria dhe rajoni të përfitojnë gjithashtu nga risi të ngjashme.

Rubicon operon nën markën tregtare Pago dhe është në proces licensimi si një Institucion i Parasë Elektronike nga Banka Qendrore e Shqipërisë.

Themeluar në Shtator të 2020, Rubicon erdhi me objektivin e krijimit të një institucioni të parasë elektronike. Pjesë e aktivitetit të kompanisë janë edhe shërbimet e këshillimit dhe implementimit të zgjidhjeve fintech.

Kompania me zyra qendrore në Tiranë synon që në një të ardhme të afërt të zgjerohet me prezencë të saj edhe në qytete të tjera të Shqipërisë. Aktualisht Rubicon operon i gjithi online pa degë dhe agjentë. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Shfletuesi i tretë më i madh botë është surpriza e këtij viti

Tags >

Rubicon