Lajmet

Kompanisë Amerikane i jepet leje nga qeveria për të bërë tregti me Huawei

Nga: PCWorld Albanian
Publikuar , 22 Nëntor 2019
0
Zyrtarët Amerikanë thanë se kanë marrë mëse 300 kërkesa për licenca por vetëm gjysma janë pranuar ndërsa pjesa tjetër refuzuar. Kompanisë Amerikane i jepet leje nga qeveria për të bërë tregti me Huawei

Microsoft tha ditën e Enjte se i është dhënë licenca nga Shtetet e Bashkuara për të eksportuar softuer tek Huawei.

“Më 20 Nëntor Departamenti i Shtetit i pranoi kërkesën e Microsoft për të eksportuar softuer tek Huawei,” tha kompania.

Ditën e Mërkure gjithashtu Presidenti Trump i dha Huawei një afat tjetër 90 ditor për kompania për të blerë nga kompani Amerikane dhe është e treta që prej muajit Maj të 2019.

Zyrtarët Amerikanë thanë se kanë marrë mëse 300 kërkesa për licenca por vetëm gjysma janë pranuar ndërsa pjesa tjetër refuzuar.

Huawei po pret në ankth një licencë për të filluar shkëmbimin tregtar me Google. Pa një licencë të tillë shërbimet e Google si Play Store nuk mund të ofrohen në telefonët Huawei çka e bën të vështirë për kompaninë ti shesë ato jashtë Kinës. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Huawei nuk pyet për sanksionet Amerikane, mbyll distancën me Samsung