Blog

Interneti në Korenë e Veriut, jeta online në një shtet totalitar

Sep 25 2016
0 Shpërndarje
Interneti në Korenë e Veriut, jeta online në një shtet totalitar

rt_kim_jong_computer_1_kab_141223_16x9_992Ka shumë gjëra që ne nuk i dimë rreth mënyrës së të jetuarit në Korenë e Veriut, një nga vendet më të izoluara të botës, por bota pati një shikim të rrallë në mënyrën se si funksionon interneti i tyre.

Të Martën ndodhi një rekonfigurim i serverëve dhe aksidentalisht u zbulua një listë e plotë të emrave të domainit që operojnë në këtë vend. Kjo rrjedhje informacioni ofroi një panoramë të jetës online në një vend sunduar nga një regjim totalitar.

Mes 28 domaninëve në total, një faqe i dedikohej recetave ushqimore, një faqe udhëtimeve, dhe një tjetër që ngjan me një rrjet social. Ka gjithashtu faqe bamirësie për të moshuarit dhe një faqe e cila i përket një shoqate detare.

Lajmet kryesore rreth Koresë së Veriut kanë tendencën të nxjerrin në pah qesharaken e një rregjimi komunist i Kim Jong-Un. Por zbulime si ky i fundit hedhin dritë rreth jetës në një shtet totalitar ku fenomenet si uria janë problemi kryesor. (PCWorld Albanian)

Një rrjet social

m5makqs6wqewsyn8kyjt

Faqe udhëtimesh

cubzvy19qyjjylhyb6e5

Faqe Universiteti

mcwdlvxubfp927tppebn

Faqe Futbolli

xotfkk1yavnqn72onurg

Faqe Lajmesh

j5kntbnyx1goh35imt22

Faqe Recetash Ushqimore

plyxwrkscglvt8jqwgsp

Tags >

internet
Lajmet e fundit>