Harduer

Krahu robotik Ocado i cili është i aftë që të kapë frutat

Publikuar , 01 Shkurt 2017
0
Dyqani online Britanik, Ocado, ka qenë në kërkim të një roboti. Ato dëshironin që të automatizonin procesin e tyre duke marrë një krah robotik që të ishte i aftë të paketonte porositë Krahu robotik Ocado i cili është i aftë që të kapë frutat Photo Source: Ocado

Kështu në bashkëpunim me Projektin SoMa – një projekt robotik i financuar nga Bashkimi Evropian – Ocado ka testuar një prototip të mundshëm. Skuadra ka punuar në këtë projekt për 18 muaj, por sot është hera e parë që po tregohet publikisht se çfarë kanë arritur.

Ocado thotë se krahu i tyre robotik ishte i vështirë për tu dizajnuar pasi perimet kanë forma të ndryshme dhe mund të dëmtohen lehtë.

Për këtë arsye skuadra krijoi një dorë robotike të quajtur RBO Hand 2, e cila përdor gomë dhe presion ajri për të modifikuar kapjen në mënyrë që të mos dëmtojë frutat apo perimet.

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=NYpRoAdw8qE”/]

RBO Hand u vendos në 2 krahë robotik, RX 160L dhe KUKA LBR iiwa14. Të dy krahët ishin të aftë që të kapnin fruta artificiale pa i dëmtuar apo hedhur në tokë, pavarësisht madhësisë apo formës së tyre.

Testimet ishin të thjeshta. Krahu robotik duhej vetëm i kapte frutat dhe ato nuk ishin reale Por skuadra Ocado thonë se ky është vetëm fillimi dhe se shpresojnë që ta testojnë robotin në situata më komplekse. (PCWorld Albanian)

LEXO EDHE:  Instagram u thotë jo postimeve të produkteve për humbjen e peshës

Lajmet e fundit>