Blog

Kremlini: Rusia nuk ka të bëjë me fushatat reklamuese në Facebook kur zgjedhjeve Amerikane

Publikuar , 22 Shtator 2017
0
“Ne nuk dimë sesi të reklamojmë në Facebook. Nuk e kemi bërë kurrë, dhe qeveria Ruse nuk është përfshirë kurrë në të tilla fushata,” shprehej Peskov në një konferencë për shtypin. Kremlini: Rusia nuk ka të bëjë me fushatat reklamuese në Facebook kur zgjedhjeve Amerikane

Rusia nuk ka përdorur reklamimin në Facebook për të influencuar zgjedhjet presidenciale Amerikane tha zëdhënës i Kremlinit Dimitry Peskov ditën e Premte.

Ligjvënësit Amerikanë kanë kërkuar nga Komisioni Federal i Zgjedhjeve më shumë transparencë për reklamimin në median sociale pas lajmeve se entitete Ruse kanë organizuar reklama me karakter politik gjatë dhe pas zgjedhjeve të 2016-ës.

“Ne nuk dimë sesi të reklamojmë në Facebook. Nuk e kemi bërë kurrë, dhe qeveria Ruse nuk është përfshirë kurrë në të tilla fushata,” shprehej Peskov në një konferencë për shtypin.

Facebook tha se kishte zbuluar një fushatë e cila promovonte mesazhet përçarëse politike dhe sociale financuar nga Rusia në rrjetin e saj social dy javë më parë.

Kompania tha se ishin shpenzuar të paktën 100,000 dollar në afro 3,000 reklama në një periudhë prej 2 vitesh deri në fund të muajin Maj të këtij viti.

Reklamat nuk mbështesnin ndonjë figure politike në veçanti, por reklamonin tematika rreth emigracionit dhe të drejtave racore. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Firefox 69 aktivizon mbrojtjen nga gjurmimi për të gjithë përdoruesit