Lajmet

Kujdes nga këto 29 aplikacione fotosh që kanë vjedhur të dhënat tuaja

Publikuar , 03 Shkurt 2019
0
Rasti më i fundit kur aplikacione me maluerë kanë penetruar në Play Store është ai i 29 aplikacioneve të kamerave për Android. Kujdes nga këto 29 aplikacione fotosh që kanë vjedhur të dhënat tuaja

Beteja e Google me aplikacionet Android me maluerë do të vazhdojë një përjetësi. Aplikacione të tilla vazhdojnë të shfaqen pavarësisht përmirësimeve në teknologjinë e monitorimit.

Rasti më i fundit kur aplikacione me maluerë kanë penetruar në Play Store është ai i 29 aplikacioneve të kamerave për Android.

Ato jo vetëm që ishin krijuar për të dërguar reklama, por edhe për të mashtruar përdoruesit e madje vjedhur përmbajtje. Reklamat në disa raste kishin përmbajtje pornografike.

Grupi i aplikacioneve kishte për qëllimi të “zbukuronte” fotot tuaja por në të vërtetë vidhte fotot e ngarkuar dhe u jepte përdoruesve një njoftim të rremë.

Struktura e tyre kishte teknika të shumta kompresimi dhe arkivimi për të parandaluar analizimin dhe zbulimin e tyre. Përdoruesit hasnin probleme kur përpiqeshin ti ç’instalonin sepse nuk shfaqeshin në listën e zakonshme të aplikacioneve.

Mbase përdoruesit nuk do të kishin përfunduar në skenare të tilla nëse Google do ti kishte hequr përpara se të bëheshin popullore. 11 prej tyre ishin shkarkuar 100,000 herë dhe tre të tjerë miliona herë. Viktimave u ngelet të zënë mend për herët tjera derisa Google të arrijë ti zbulojë aplikacionet Android përpara se të hyjnë në Play Store.

Trend Micro në një postim në blog listoi aplikacionet e shkarkuara 4.3 milion herë.

Listën e paraqesim për ju si mëposhtë. Nëse keni instaluar një prej tyre, ju këshillojmë ti hiqni sa më shpejtë.

 1. Pro Camera Beauty
 2. Cartoon Art Photo
 3. Emoji Camera
 4. Artistic effect Filter
 5. Art Editor
 6. Beauty Camera
 7. Selfie Camera Pro
 8. Horizon Beauty Camera
 9. Super Camera
 10. Art Effects for Photo
 11. Awesome Cartoon Art
 12. Art Filter Photo
 13. Art Filter Photo Effcts
 14. Cartoon Effect
 15. Art Effect
 16. Photo Editor
 17. Wallpapers HD
 18. Magic Art Filter Photo Editor
 19. Fill Art Photo Editor
 20. ArtFlipPhotoEditing
 21. Art Filter
 22. Cartoon Art Photo
 23. Prizma Photo Effect
 24. Cartoon Art Photo Filter
 25. Art Filter Photo Editor
 26. Pixture
 27. Art Effect
 28. Photo Art Effect
 29. Cartoon Photo Filter
LEXO EDHE:  Google Maps fillon raportimin e kamerave të shpejtësisë në 40 vende të botës

Lajmet e fundit>