Blog

Kush janë 10 qytetet Bitcoin?

Aug 1 2018
0 Shpërndarje
Ndërsa BTC, dhe monedha të tjera si Ethereum ose Litecoin, vijojnë të shpërndahen, disa pjesë të botës përqafojnë kriptografinë më shumë se të tjerët Kush janë 10 qytetet Bitcoin?

Thuhet se kriptografia nuk njeh kufinj. Por kjo ndryshon  kur ju tregtoni Bitcoin ose merrni disa si pagesë për një punë që keni përfunduar. Por çfarë nëse doni të shpenzoni Bitcoin personalisht?

Ndërsa BTC, dhe monedha të tjera si Ethereum ose Litecoin, vijojnë të shpërndahen, disa pjesë të botës përqafojnë kriptografinë më shumë se të tjerët. Ndërkohë që qendrat e teknologjisë si San Francisco ose Seul janë pika të nxehta të dukshme, ka edhe kripto-qytete që shfaqen papritur, si Pragë, Tel Aviv, Buenos Aires apo Bangkok.

Metodologjia.

Vende të ndryshme kanë shpërndarje të ndryshme të Bitcoin. Bazuar në shpërndarje, janë zbuluar dhjetë pikat e nxehta Bitcoin nga e gjithë bota, si dhe disa udhëzime se ku, dhe si, është shpërndarë përdorimi Bitcoin.

Pikat më të mëdha Bitcoin në botë.

  1. Praga, Republika Çeke krenohet me numrin më të madh të shitësve që pranojnë Bitcoin në botë. Vendi ka një densitet të lartë të bizneseve edhe në zonat rurale, me më shumë se 50 biznese pranuese BTC.
  2. Buenos Aires në Argjentinë mban vendin e dytë për numrin e bizneseve Bitcoin në botë. Amerika e Jugut në përgjithësi është një kontinent i zhvilluar në lidhje me Bitcoin, me qytete si Bogota, Kolumbi; Caracas, Venezula; dhe São Paulo, Brazil, duke përfshirë mbi 30 biznese pranuese BTC.
  3. Së treti në listën e qyteteve më të mira për bitcoin është San Francisco me mbi 100 biznese pranuese BTC.
  4. Madrid, Spanjë .
  5. New York City, Shtetet e Bashkuara.
  6. Amsterdam, Holandë.
  7. Bogotá, Kolumbi.
  8. Vancouver, Kanada.
  9. Londër, Mbretëri e Bashkuar .
  10. Paris, Francë.

Rajonet si Lindja e Mesme, Afrika dhe Azia kanë një mungesë të dukshme nga dhjetë vendet e para, edhe pse  raportohen biznese të tilla edhe në  vende të  Azisë Juglindore si Tajlanda dhe Indonezia. Tel Aviv, Izrael gjithashtu mburret me një rritje të përdorimit të BTC, si dhe Capetown, Afrika e Jugut; Melbourne, Australi; dhe Sydney, Australi.

Ndarja urban-rurale e BTC.

Një tipar interesant është se pikat Bitcoin nuk janë domosdoshmërisht të gjitha urbane. Disa vende me densitet të lartë të bizneseve kriptografike si Brazili, Tailanda apo Britania e Madhe mbajnë frekuenca të ngjashme të shitësve që pranojnë BTC-në në qytete apo rajone të vogla ashtu si në kryeqytete.

Ngritja e qendrave të biznesit të kriptografisë.

Qeveritë në mbarë botën kanë reagime të ndryshme ndaj Bitcoin. Nga njëra anë, qendrat ndërkombëtare të biznesit si Zvicra dhe Singapori kanë hapur krahët e tyre për kriptografinë, por në vendet ku qeveria lokale nuk është mbështetëse, dukshëm ka më pak shitës të BTC.

Disa vende, si Kina, fillimisht përqafuan kriptografinë vetëm për të mbyllur shkëmbimet më vonë, duke nënkuptuar se qytetet si Pekini nuk janë në nivelin e bizneseve që pranojnë BTC. Vendet si Emiratet e Bashkuara Arabe ose Arabia Saudite kanë hezituar të miratojnë kriptografinë dhe mungojnë dukshëm në hartën botërore.

Bitcoin dhe inflacioni.

Një nga trendet më interesante në përdorimin ndërkombëtar të Bitcoin është se si monedha përdoret globalisht për të mbështetur inflacionin. Qytetarët në vende si Argjentina, Venezuela dhe Zimbabve po adoptojnë Bitcoin pasi monedha ofron më shumë mbrojtje kundër inflacionit. /CryptoWorld.al

Tags >

Bitcoin
Lajmet e fundit>