Lajmet

Kush janë iPhone dhe iPad që do të marrin iOS 14

Nga: PCWorld
Publikuar , 23 Qershor 2020
Softuerët e rinj nuk do të jenë të disponueshëm për të gjithë harduerët që aktualisht mbështetin siç çdo çdo vit. Kush janë iPhone dhe iPad që do të marrin iOS 14

Në konferencën WWDC Apple prezantoi softuerët e fundit si: iOS 14, iPadOS 14, watchOS 7 dhe macOS Big Sur.

Por softuerët e rinj nuk do të jenë të disponueshëm për të gjithë harduerët që aktualisht mbështetin siç çdo çdo vit.

iOS dhe iPadOS: nëse pajisja juaj ka iOS ose iPadOS 13, automatikisht do të mund të instalojë iOS dhe iPadOS 14 sepse asnjë pajisje nuk do të humbasë mbështetjen këtë vit.

Këto janë pajisjet që do të marrin iOS 14:

 • iPhone 11
 • iPhone 11 Pro
 • iPhone 11 Pro Max
 • iPhone XS
 • iPhone XS Max
 • iPhone XR
 • iPhone 8
 • iPhone 8 Plus
 • iPhone 7
 • iPhone 7 Plus
 • iPhone 6S
 • iPhone 6S Plus
 • iPhone SE 1
 • iPhone SE 2
 • iPod Touch 7

Këto janë pajisje që do të marrin iPadOS 14:

 • iPad Pro 12.9-inç (gjenerata 4)
 • iPad Pro 11-inç (gjenerata 2)
 • iPad Pro 12.9-inç (gjenerata 3)
 • iPad Pro 11-inç (gjenerata 1)
 • iPad Pro 12.9-inç (gjenerata 2)
 • iPad Pro 12.9-inç (gjenerata 1)
 • iPad Pro 10.5-inç
 • iPad Pro 9.7-inç
 • iPad (gjenerata 7)
 • iPad (gjenerata 6)
 • iPad (gjenerata 5)
 • iPad Mini (gjenerata 5)
 • iPad Mini 4
 • iPad Air (gjenerata 3)
 • iPad Air 2

goditjen më të rëndë do ta marri linja e Apple Watch sepse watchOS 7 do të funksionojë vetëm me Apple Watch Series 3, 4, dhe 5 ndërsa Series 1 dhe 2 do të humbasin mbështetjen.

Së fundi macOS Big Sur do të funksionojë me:

 • MacBook (2015+)
 • MacBook Air (2013+)
 • MacBook Pro (2013+)
 • Mac Mini (2014+)
 • iMac (2014+)
 • iMac Pro (2017+)
 • Mac Pro (2013+)

/PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Samsung prezanton çipin që rrëzon monopolin në 5-nanometër