Vëzhgim

Lansohet Wolfram Alpha

Publikuar , 18 Maj 2009
0
Lansohet Wolfram Alpha

Për shembull, nëse pyetet për motin në Mançester ai do të paraqesë një grafik me temperatura mesatare, e reshjeve dhe të dhënat tjera të spikatura.

Wolfram Alpha mund t’u kërkohet të njohura faktet, të tilla si kulmin e maleve, ose të kërkohet të gjenerojë të tilla si informacion të ri deri në datën shifrat për një popull të GDP-së.

Wolfram Alpha gjithashtu mund të merret me pyetje të komplikuara matematikore, komplot statistikave dhe prodhojnë Listat e ngjarjeve natyrore.

Të dhënat e zgjedhur është se konsultohet dhe menaxhohet nga stafi në Wolfram Studim siguruar që ajo mund të shfaqet nga sistemi.
Prapa skenave Wolfram Alpha ka rreth 10,000 CPUs
Apo procesor, te përhapjes nëpër pesë qendra të dhëna se kur proceson mbi gjenerimin e përgjigjeve.

Gjatë një demonstrim në Universitetin e Harvardit Berkman Qendra për Internetin dhe Shoqërinë, Dr Wolfram tha: "Qëllimi ynë është të bëhet ekspert i njohurive në dispozicion të kujtdo, kudo dhe kurdo".

Dr Wolfram tha se sistemi do të jetë një Google vrasës dhe paraqet atë si një mënyrë për të marrë më shumë njerëz të dalë nga informacioni në internet.

 

LEXO EDHE:  OnePlus 7T: Nëse po kërkoni ekselencë por pa shpenzuar shumë ky është telefoni për tu blerë

Lajmet e fundit>