Siguri

Lëshim masiv i sigurisë në telefonat e HTC”s!

Publikuar , 02 Tetor 2011
0
Lëshim masiv i sigurisë në telefonat e HTC”s!

Modelet të cilat thuhet të jenë të prekura nga ky lëshim janë Evo 3D, Evo 4G, Thunderbolt dhe HTC Sensation. Hulumtuesit, Trevor Eckhart, Artem Russakouskii dhe Justin Case, kanë thënë se kanë informuar kompaninë HTC rreth lëshimit me 24 shtator, por pasi HTC nuk iu përgjigj atyre për pes ditë me radhë ata e publikuan këtë informacion të premten.

Lëshimi i sigurisë duket se buron nga modifikimet që HTC ka bërë në versione e Android’it për Evo dhe Thunderbolt. Këto ndryshime shtojnë një suitë të veglave për kyçje në sistem. Këto modifikime mundësojnë që aplikacionet të lejojnë qasje në internet prej celularit në një grup të të dhënave të ndjeshme që janë në te. Përveç kësaj, ka mundësi që të dërgohen të dhënat që gjinden kurdo që dëshiron dhe pa dijeninë e përdoruesit. 

Sipas Eckhart, për momentin nuk ka mundësi të arnohet lëshimi pa u jailbreak telefoni që natyrisht largon garancionin. Nëse hapet sistemi operativ i celularit, ju mund të largoni suitën kyçëse të HTC’s, htcloggers.apk që gjendet në /system/app dhe në këtë formë të largoni lëshimin. /pcworldalbanain

LEXO EDHE:  Disa antivirusë kanë probleme sigurie të ngjashme