Siguri

Letra mashtruese drejt konsumatorëve të Amazon

Publikuar , 03 Janar 2012
0
Letra mashtruese drejt konsumatorëve të Amazon

Hoax-Slayer ka raportuar që konsumatorët e Amazon janë duke u shënjestuar nga email i rremë që duket se është duke ardhur nga Amazon. Në email shkruhet, “Ndiqni pakon tuaj Faleminderit që tregtuat me ne. Ne menduan që do të dëshironit të dinit që ne e dërguam këtë pjesë të porosisë tuaj ndaras për të ju dhënë një shërbim më të shpejtë. Ju nuk do të ngarkoheni me fatura shtesë për bartje dhe mbetja e porosisë tuaj do të përcillet posa këto gjëra të bëhen të gatshme.”

Letra ofronte gjithashtu lidhje, që nëse klikohej në to dërgonin përdoruesit të cilët nuk kanë dëshuar në një faqe që dukej e ngjashme me Amazon por që do të dërgonte një çantë veglash BlackHole Exploit në sistemin e vizitorit. Nëse çanta me këto vegla me sukses do të vendosej, sistemi do të infektohej me një lloj të maluerit Cridex që është i njohur për vjedhjen e informacionit  personal dhe financiar nga kompjuteri i infektuar.

Letra mund të mos pushtojë konsumatorët të cilët e kanë blerë në të vërtet prodhimit por, konsumatorët të cilët nuk e kanë blerë telefonin, me siguri që do të goditen tmerrësisht dhe mund të mendojnë që hollësitë e kartave të tyre të kredit janë vjedhur dhe janë duke u keqpërdorur./pcworldalbanian

LEXO EDHE:  Zbulohet një problem sigurie që mund të ketë ekspozuar 500 milionë iPhone dhe iPad