Lajmet

Lëvizja e papritur e Apple mund të përmirësojë ndjeshëm cilësinë e fotove të iPhone

Nga: PCWorld Albanian
Publikuar , 13 Dhjetor 2019
0
Startupi thotë se teknologjia mund të integrohet në softuer por edhe nivel çipi. Aplikimet e saj potenciale janë në ambiente me dritë të paktë si dhe përmirësimin e sigurisë së kamerës. Lëvizja e papritur e Apple mund të përmirësojë ndjeshëm cilësinë e fotove të iPhone

Prodhuesi i iPhone bleu një startup Britanik por lajmi i ditës nuk është ky. Kjo lëvizje mund të çojë drejt fotove më të mprehta dhe me më shkëlqim.

Sipas Bloomberg, gjiganti i teknologjikë bleu Spectral Edge. Ky startup ka zhvilluar një teknologji e cila kap foto me rreze infra të kuqe dhe i shkrin ato në fotot standarde duke përdorur machine learning dhe prodhuar imazhe më të mprehta e ngjyra më të sakta.

Startupi thotë se teknologjia mund të integrohet në softuer por edhe nivel çipi. Aplikimet e saj potenciale janë në ambiente me dritë të paktë si dhe përmirësimin e sigurisë së kamerës.

Nuk dihet sesa ka paguar Apple për startuping por Spectral së fundi kishte përfituar 5.3 milionë dollarë investim. Apple mund ta inkorporojë teknologjinë e Spectral në inteligjencën artificiale të fotografisë së iPhone.

Megjithatë nuk kemi sesi ta dimë nëse Apple do ta integrojë teknologjinë duke filluar nga iPhone e ardhshëm. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Një mashtrimi i thjeshtë po merr kontrollin e dhjetërave llogarive WhatsApp