Harduer

LG prezamton Chromebase, kompjuter “të gjitha në një” me sistemin operativ Chrome

Publikuar , 18 Dhjetor 2013
0
LG prezamton Chromebase, kompjuter “të gjitha në një” me sistemin operativ Chrome

Sistemi operativ Chrome i Google zakonisht ndodhet në laptopët jo të shtrenjtë Chromeboook dhe rastësisht ndonjë desktop i Chromebox.

Sidoqoftë, në Shfaqjen për Elektronikë për Konsumatorë (CES), LG do ta vendos atë në një monitor të kompjuterit desktop.

Kompania ka lajmëruar Chromebase, që është një kompjuter prej 21.5 inç me “të gjitha në një” që përdor sistemin operativ minimal, me një procesor të paemëruar Intel Celeron, 2GB memorie dhe 16GB të diskut për ngarkesë që ndodhet nën paraqitjen IPS prej 1080p të monitorit.

Derisa kompjuteri vjen me tastierën, miun, altoparlantët, kamerën, portet USB dhe rrjetin e vet, siç duket ai mund të veprojë edhe si një monitor për ndonjë PC tjetër, falë një inputi HDMI.

Teorikisht, ju mund ta përdorni sistemin Chrome si një sistem operativ që hapet shpejt për gjëra të thjeshta kur nuk doni ta kryeni instalimin e plotë. Është ide që është parë shumë herë në të kaluarën, duke përfshirë monitorët e mençur të bazuar në Android në CES vitin e kaluar.

Ia vlen të përmendet që përdoruesit individualë nuk janë kufi parësor i LG-së me Chromebase. Në një deklaratë për shtyp që shoqërohet me lajmërimin, LG shkruan që pret që Chromebase të pranohet mirë në shkolla, hotele dhe qindra të thirrjeve, në mesin e bizneseve të tjera.

Njëra nga pikat kryesore të shitjes së sistemit Chrome është që ju mund të kyçeni në secilin kompjuter me Chrome OS dhe ta keni përmbajtjen në gatishmëri, sepse e tërë përmbajtja ruhet në cloud.

Kjo mund të ishte në dobi për studentët dhe mysafirët në hotele, sepse ato terminale mund të jenë tërësisht të këmbyeshme. LG nuk thotë se kur mund të presim që Chromebase të arrijë ose sa do të kushtojë, por duhet të sigurohemi që ta shohim atë muajin e ardhshëm. (PCWorld Albanian)

LEXO EDHE:  Në dyshim organizimi i shfaqjes teknologjike mobile më të madhe në botë për shkak të koronavirusit

chromebase-1020_large_verge_medium_landscape