Lajmet

Malueri personifikon arnimin e Java-s

Publikuar , 19 Janar 2013
Malueri personifikon arnimin e Java-s

Trend Micro ka parë një pjesë të softuerit që maskohet si arnimi më i fundit për Java, një lëvizje vërtet me mundësi për hakerët.

Oracle lëshoi dy arnime emergjente të dielën për gjuhën programuese dhe platformën e vet aplikative Java, që është instaluar në miliona kompjuterë në mbarë botën. Versioni i fundit i Java-s është Update 11.

Trend Micro shkroi në blogun e vet që ishte paraqitur një “Java Update 11” i rremë në të paktën një uebfaqe. Nëse një përdorues instalon përditësimin e rremë, shkarkohet një program keqbërës me derë të pasme.

“Sapo të ekzekutohet, kjo dorë e pasme lidhet me një server të lartë që mundëson që një sulmues i mundshëm të marrë kontrollin e sistemit të infektuar,” shkroi, Paul Pajares, që është analist i mashtruar i Trend Micro.

Hakerët shpesh fshehin maluerët e tyre si një përditësim legjitim i softuerit me shpresë që të hutojnë stafin e IT-së.

Në mënyrë interesante në këtë rast, përditësimi i rremë nuk shfrytëzon në fakt dobësitë që Oracle arnoi të enjten, shkruan Pajares.

Përdoruesi mashtrohet për shkarkimin e një pjese tjetër të maluerit. (PCWorld Albanian)

malware

LEXO EDHE:  Facebook ndalon llogaritë e teorisë konspirative QAnon