Lajmet

Mbretëria e Bashkuar lejon vendosjen e gjërave mediatike në CD

Publikuar , 01 Prill 2014
0
Mbretëria e Bashkuar lejon vendosjen e gjërave mediatike në CD

ripped-cd-jonathon-colman-flickrPas një procesi dyvjeçar gjyqësor, Mbretëria e Bashkuar është pothuajse gati të vendos një ligj për të drejtat e autorit në fushën dixhitale. Zyra e Pronës Intelektuale e këtij vendi ka publikuar versionin përfundimtar të pritjeve për të drejtat e autorit, që e bën të ligjshëm vendosjen e gjërave në CD dhe ndryshimin e formateve.

Më 1 qershor, banorët e Britanisë mund të kopjojnë media sado që duan për përdorim personal. Institucionet po ashtu mund të bëjnë kopjim për ruajtje ose hulumtim dhe Sekretari i Shtetit mund t’iu tregojë mbajtësve të të drejtave të autorit që ta vejnë në dispozicion përmbajtjen nëse pagesa për një format alternativ nuk është praktike.

Sidoqoftë, pirateria mbetet e jashtëligjshme, por masat e reja pritet të lehtësojnë banorët e Mbretërisë së Bashkuar që të modernizojnë koleksionet e tyre mediatike pa u ndjerë fajtorë. (PCWorld Albanian)

LEXO EDHE:  Xiaomi Mi 9 Pro është një flagship buxhetor me 5G

Lajmet e fundit>