Vëzhgim

Mbyllet Wikipedia në Itali

Publikuar , 05 Tetor 2011
0
Mbyllet Wikipedia në Itali

Ligji i propozuar njihen si “DDL intercettazioni” (Veprimi i Përgjimit) dhe kritikët e shohin atë si një përpjekje nga qeveria e Berluskonit për t’i cenuar blogerët.

Me këtë lajm, duam t’i paralajmërojmë lexuesit tanë kundër rrezikut që po vjen nga largimi arbitrar që do ta bëjë të dyshimtë mbrojtjen e imazhit të tij dhe reputacionit të tij. Nën këto vizione, përdoruesit e uebit do të duhej që me siguri të drejtojnë ndërprerjen e mardhëneive me tema ose njerëz të caktuar, vetëm për “t’iu shmangur problemeve”.

Ne duam që të jemi në gjendje që ta mbajmë një enciklopedi të lirë dhe të hapur për të gjithë, sepse artikujt tanë janë artikujt tuaj – Wikipedia është tashmë neutrale, pse ta neutralizoni?

Alex Roe, që merret me kronika italiane, shkruan që liria e shprehjes është e garantuar me nenin 21 të kushtetutës.

Fondacioni Wikimedia e ka mbështetur protestën./pcworldalbanian

LEXO EDHE:  OnePlus 7T: Nëse po kërkoni ekselencë por pa shpenzuar shumë ky është telefoni për tu blerë