Lajmet

Më 22-24 Mars Kongresi Global WSA hyn në një udhëtim virtual inovacionit në mbarë botën

Nga: PCWorld
Publikuar , 16 Shkurt 2021
Në epokën e Covid-19, sipërmarrësit në mbarë botën dhe të adaptohen dhe të gjejnë zgjidhje të reja. Kongres i Global WSA do të ofrojë një udhëtim virtual rreth globit duke vendosur fokusin në zhvillimin dhe inovacionin rajonal si mënyra e re për të kontribuar në SDG-të e Kombeve të Bashkuara. Më 22-24 Mars Kongresi Global WSA hyn në një udhëtim virtual inovacionit në mbarë botën

Inovacioni dixhital ka sjellë një avancim të shpejtë global duke transformuar dhe përmirësuar shoqërinë. Pandemia global tregoi sesi inovacioni dixhital dhe zgjidhjet e dala prej saj mund të adresojnë probleme. Kongresi Global WSA do të sjellë së bashku sipërmarrës social dhe ekspertë dixhitale nga mbarë globi dhe lidhur ato ndërmjet tyre.

Me një fokus tek mënyra sesi dixhitalizimi po transformon botën për të arritur SDG e Kombeve të Bashkuara dhe më tutje, komuniteti WSA do të hyjë në një udhëtim virtual inovacioni në mbarë botën.

Pandemia ka ndikuar në çdo aspekt të jetëve tona dhe ndërsa izolimet, distancimet social dhe kufizimet e udhëtimeve kanë qenë normaliteti i ri, asnjë prej nesh nuk ka ndaluar sipërmarrësit socialë të gjejnë mënyra të reja inovative për shqetësime lokale.

Në epokën e Covid-19, sipërmarrësit në mbarë botën dhe të adaptohen dhe të gjejnë zgjidhje të reja. Kongres i Global WSA do të ofrojë një udhëtim virtual rreth globit duke vendosur fokusin në zhvillimin dhe inovacionin rajonal si mënyra e re për të kontribuar në SDG-të e Kombeve të Bashkuara.

Për herë të parë eventi plotësisht virtual do të ketë folës ndërkombëtarë të cilët diskutojnë çështje si ndryshimi i klimës, shëndeti dixhital dhe hendeku gjinor. 45 praktikat më të mira nga 29 vende do të prezantojnë idenë e tyre live ndërsa një program workshopesh do të kontribuojë në përmirësimin e tyre.

Nga një zgjidhje e Kineze e inteligjencës artificiale për kujdesin shëndetësor në distancë, tek një aplikacion për monitorimin e ndotjes së ajrit nga Maqedonia e Veriut dhe një zgjidhje machine learning për të luftuar vdekshmërinë foshnjore në Nigeri, 45 fituesit nga 20 vende përzgjedhur nga 400 nominime dhe 182 vende të botës, demonstrojnë diversitetin global të nxitur nga inovacioni.

LEXO EDHE:  Dell rifreskon laptopët XPS me procesorët e fundit Intel

“Qëllimi që ne shkojmë tek një event është rrjetëzimi. Nxitja e shpresës që ndodh në ngjarje të tilla është joshja dhe magnetizmi që i tërheq njerëzit prapa. Ndërsa takimet personale dhe ndërveprimi ballë për ballë është marka tregtare unike e WSA, me rritjen e shpërthimeve Covid-19 dhe kufizimet e udhëtimit në të gjithë botën, Kongresi Global i WSA këtë vit do të hyjë në një udhëtim dixhital nga Amerika në Oqeani. Unë mirëpres të pranishmit nga e gjithë bota, pjesëmarrja këtë vit do të jetë edhe më e larmishme pasi Kongresi jo vetëm që do të shërbejë në 2 zona të ndryshme kohore, ai do të thyejë barrierat e udhëtimeve ndërkombëtare. Një program plot diskutime intensive dhe seancat interaktive do të garantojnë atë që e bën WSA unike, një komunitet me të njëjtën mendje ose që ndjell ndryshime pozitive përmes inovacionit dixhital, që ndihet si një familje – Bashkohu dhe Connect4Impact,” tha Presidenti i WSA Peter A. Bruck.

Me komunitetin e tij në mbarë botën, me shumë aktorë të sipërmarrësve socialë dhe entuziast të inovacionit dixhital, WSA përqendrohet në shkëmbimin e njohurive ndërkombëtare, bashkëpunimin dhe kontributin në SDG të Kombeve të Bashkuara. E themeluar në 2003 si pjesë e Samitit Botëror të Kombeve të Bashkuara për Shoqërinë e Informacionit, WSA shpërblen çdo vit 45 praktika më të mira të përmbajtjes dixhitale lokale me një vlerë të lartë shoqërore. WSA përfshin bashkësinë e saj në mbi 185 vende, një rrjet unik në pasionin dhe shtrirjen e tij, duke mbajtur bashkëpunim të ngushtë me agjencitë e KB, akademinë dhe sektorin privat njësoj.

Për të marrë pjesë në këtë aktivitet që mbahet më 22-24 Mars regjistrohuni në këtë lidhje: WSA Global Congress 2021 Registration | WSA (wsa-global.org)

LEXO EDHE:  Investimet në rrjetet fikse dhe celulare pësuan rënie vitin e kaluar