Analiza

Me ardhjen e Sirit në Kinë, kërkohet shtim i shërbimeve lokale

Publikuar , 27 Shtator 2012
0
Me ardhjen e Sirit në Kinë, kërkohet shtim i shërbimeve lokale

Me lëshimin e iOS 6 gjatë ditës së mërkurë, përdoruesit kinezë morën disa veçori të reja, duke përfshirë versionin e lokalizuar të premtuar të Sirit, që tani flet në gjuhën kantone dhe mandarine.

Sidoqoftë, shërbimi, ka vetëm disa dobi të kufizuara, pasi ai ende nuk është ndërlidhur me disa nga shërbimet më të mëdha shtëpiake të internetit.

Raportet tregojnë që kjo gjendje do të mund të ndryshojë së shpejti. Burimet e industrisë, treguan për Sina Tech që një numër i ndërmarrjeve lokale janë në “kontakt aktiv” me Apple për produktet e tyre të përfshira në Siri. Dai Zheng, që është zëvendës kryetar i Qunar, që është top makina kineze e kërkimit për udhëtime, tha që ndërmarrja ka qenë në komunikim të vazhdueshëm me ndërmarrjen Apple.

Qie Jianjun, që është zëvendës kryetar me bashkëpunëtorin për harta të Apple në Kinë, Autonavi, komentoi në lidhje me dobitë që mund t’i kenë përdoruesit nga Siri:

“Siri ka hapur një vrimë, duke ua mundësuar përdoruesve që të marrin informacione duke përdorur zërat e tyre, por madhësia e kësaj vrime varet në atë se sa e pasur është përmbajtja e platformës, nëse është më e dobishme.”

Sipas raportit, të brendshmit kanë marrë vesh që është një shtypje e tmerrshme në lidhje me atë se cilët prodhues të palës së tretë do të zgjidhen nga Apple. Si rezultat i kësaj, ndërmarrjet kineze pritet të fillojnë një “rund të tregtimit” në mënyrë që të përdorin këtë mundësi.

Një studim jozyrtar nga faqja e mikroblogut Sina Weibo tregon që përdoruesit kinezë të pajisjes iPhone kanë shpejtësi dhe janë zhytur në përdorimin e Sirit.

Reagimi ndaj shërbimit duket të jetë kryesisht pozitiv, ku disa përdorues kanë marrë vesh që personaliteti i Sirit është ende i dukshëm në versionin mandarin.

LEXO EDHE:  Amerikanët mendojnë se Microsoft është kompania më etike por jo Facebook

Apple do të ballafaqohet me sfidë sa i përket tregut për njohje të zërit në Kinë. Bartësi i wirelessit, CHina Mobile, së fundi bleu specialistin e gjuhës kineze teksto-të-ligjërosh, iFlytek.

Baidu, që është makina më e madhe kineze e kërkimit, është po ashtu duke shikuar në përpunim të gjuhës natyrale në kinezishte, e po ashtu edhe të gjuhëve të tjera.

Njëra nga nismat e ndërmarrjes Microsoft, Windows Azure Accelerator, është po ashtu duke punuar në një sfidues të Sirit që siç duket do të jetë në gjendje të kryejë një bisedë në kinezishte. (PC World Albanian)

Tags >

siri