Ja se si

Më është thyer ekrani i laptopit? Çfarë të bëj?

Publikuar , 05 Mars 2010
0
Më është thyer ekrani i laptopit? Çfarë të bëj?

Në anën tjetër, nëse dëgjoni një zhurmë gërvishtëse, fikeni sistemin menjëherë. Ky mund të jetë hard disku juaj duke shkatërruar të dhënat.

Nëse nuk shihni asgjë në ekran, provoni të lidhni laptopin tuaj me një monitor. Nëse kjo kryen punë (atëherë është ekrani i laptopit është ai që është dëmtuar) dhe nëse nuk keni shumë të holla, mund të pranoni faktin se laptopi juaj tani është një desktop i vogël.

Mund t’i bëni në servis, por po ju paralajmërojmë paraprakisht: zëvendësimi i ekranit në mënyrë profesionale mund të kushtojë si të blini një laptop të ri dhe më shtrenjtë se të blini një desktop pa monitor po aq të fuqishëm sa laptopi. Kështu që kontaktoni prodhuesin e lapopit dhe kërkoni çmimin e ekranit para se të merrni ndonjë vendim.

A duhet ta ndërroni ekranin vetë? Parimisht jo. Së pari, është ende shtrenjtë. Kam shikuar në ScreenTek (kompani që shet ekranë për laptopë) dhe kam zbuluar se zëvendësimi i ekranit të laptopit tim Lenovo X60 (i cili fatmirësisht nuk është i thyer) do të kushtonte rreth 435$ – pa montim.

Montimi është arsyeja kryesore pse nuk duhet të zëvendësoni ekranin e laptopit tuaj. Ashtu si desktopët, edhe laptopët nuk janë dizajnuar për riparim nga amatorët. Vizitoni “Five Insane Upgrades That You Should Never Do (and How to Do Them!)” në find.pcworld.com/62881 nëse dëshironi që ta mundoni veten.

LEXO EDHE:  Telefoni juaj Android do të punojë më shpejt me një veprim të thjeshtë

Lajmet e fundit>