Lajmet

Më tepër se gjysma e adoleshentëve britanikë iu qasen lajmeve online

Publikuar , 10 Gusht 2013
0
Më tepër se gjysma e adoleshentëve britanikë iu qasen lajmeve online

Më tepër se gjysma e adoleshentëve në Mbretërinë e Bashkuar janë duke iu qasur përmbajtjes online me lajme, që paraqet një shenjë tjetër të kalimit nga gazetat dhe revistat në smartfonë dhe tabletë.

Sipas një raporti rreth asaj se si të përdoret interneti nga britanikët, të publikuar gjatë të enjtes nga Zyra Kombëtare e Statistikave, viti 2013 shënon herën e parë kur shumica e adoleshentëve – 55% – kanë përdorur internetin për të lexuar ose shkarkuar lajme nga burime duke përfshirë revista dhe gazeta, transmetues si BBC, ose, uebfaqet vetëm online si Huffington Post.

Popullariteti i konsumimit dixhital është rritur që nga viti 2007, kur vetëm 20% e adoleshentëve e përdornin internetin për të pasur qasje në përmbajtjen me lajme, për shkak të faktorëve duke përfshirë revolucionin me aplikacione të udhëhequr nga Apple, shtimin e smartfonëve dhe tabletëve dhe përhapjen e shërbimeve të internetit me shpejtësi të lartë përgjatë Mbretërisë së Bashkuar.

Në vitin 2012, proporcioni i adoleshentëve që lexonin lajme online ishte 47%. Shikimi i përmbajtjes online në lëvizje është bërë pjesë e jetës në Mbretërinë e Bashkuar, ku më tepër se gjysma e adoleshentëve kanë pasur qasje në internet duke përdorur një telefon mobil, që paraqet pothuajse dyfishin e 24%-shit që ishte para tre viteve. (PCWorld Albanian)

Women uses tablet while talking on phone

LEXO EDHE:  Puna nga shtëpia, një prej trendeve globale në rritje

Tags >

internet
Lajmet e fundit>