Siguri

Microsoft arnon vrimën në ASP.NET

Publikuar , 01 Janar 2012
0
Microsoft arnon vrimën në ASP.NET

“Dobësia ekziston për shkak të rrugës që ASP.NET i përpunon vlerat në postim të formës ASP.NET duke shkaktuar një përplasje të ngatërruar,” thuhet në Security Advisor, i publikuar më 28 dhjetor. “Është e mundshme për sulmuesin që të dërgojë një numër të vogël të postimeve të hartuar veçanërisht në një server ASP.NET, duke shkaktuar rënie mjaft të dukshme të funksionimit për të shkaktuar një gjendje të refuzimit të shërbimit.”

Arnimi (MS11-100) është i vlerësuar si kritik për  Microsoft. “Ne i këshillojmë konsumatorët e prekur që ta testojnë dhe ta vendosin përditësimin sa parë që të jetë e mundur,” shkruajti Dave Forstrom, i cili është drejtor i Microsoft Trustworthy Computing, në një postim më 29 dhjetor, në blogun Microsoft Security Response Center, duke shtuar “konsumatorët nuk janë të pambrojtur derisa ata të mos jenë duke e lëshuar një ueb server nga kompjuteri i tyre.”

Brenda blogsferës më të madhe, biseda shpërtheu për Windows Phone të Microsoft dhe mundësitë e veta kundër Android të Google dhe iOS të Apple, që për momentin janë duke e kryesuar tregun e celularëve./pcworldalbanian

LEXO EDHE:  E pazakontë, Google gjen problemet në shfletuesin Apple Safari