Softuer

Microsoft Bing në kërkim të marrëveshjes me Baidu

Publikuar , 04 Korrik 2011
0
Microsoft Bing në kërkim të marrëveshjes me Baidu

Microsoft ka nënshkruar një marrëveshje me motorin kërkues numër një në Kinë, Baidu që dominon tregun lokal me rreth 83% pjesëmarrje dhe suksesi i të cilit bazohet në shërbimet e ofruar anë gjuhën Kineze. 

Kina momentalisht ka 450 milion përdorues të internetit (30% e popullsisë online), dhe kjo shifër po vazhdon të rritet, por Microsoft ka vendosur të bashkojë forcat me Baidu për të ndihmuar këtë të fundit në rezultate të censuruara të kërkimit.

Baidu thotë se pranon rreth 10 milion kërkime në gjuhën angleze, të cilat i shërben me rezultate në gjuhën kineze, por megjithatë nuk ka arritur ta kryej punën si duhet. “Tani kemi një gjë do ta bëjë punën si duhet për ne” tha Kaiser Kuo, zëdhënës i kompanisë. /pcworldalbanian

LEXO EDHE:  Google një plan për të shndërruar aplikacionin e mesazheve të Android në një rival të Instagram dhe Snapchat