Blog

Microsoft eksperimentoi me një qendër të dhënash në fund të oqeanit

Nga: PCWorld
Publikuar , 15 Shtator 2020
Tani kjo qendër është nxjerrë nga tabani i oqeanit dhe hulumtuesit e Microsoft janë duke analizuar për të parë sesi ka performuar. Microsoft eksperimentoi me një qendër të dhënash në fund të oqeanit

Dy vite më parë Microsoft dërgoi në fund të oqeanit një qendër të dhënash si pjesë e një eksperimenti.

Tani kjo qendër është nxjerrë nga tabani i oqeanit dhe hulumtuesit e Microsoft janë duke analizuar për të parë sesi ka performuar.

Arritja e parë e hulumtuesve ishte se kjo “mini qendër” të dhënash paketuar me serverë kishte një marxhinë dështimi më të ulët se një qendër të dhënash normale.

Vetëm 855 borde serverët kishin dështuar që kur u fundos në Maj të 2018. Marxhina e dështimit të serverëve nën ujët me serverët mbi tokë është 1 me 8 thanë hulumtuesit.

Ekipi spekuloi se kjo mund të ketë ardhur si rezultat si nitrogjenit që është pompuar në kapsulë dhe se nuk ka pasur njerëz në bord.

Projekti Natick pjesë e të cilës është kapsula synon të zbulojë nëse vendosja e qendrave të të dhënave në fund të oqeanit përkthehet në efikasitet më të mirë të energjisë. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Ukraina mund të zhvendosë serverët me të dhëna sekrete jashtë vendit