Lajmet

Microsoft-i kërkon patentë të re për metodën e shfletimit të dritareve

Publikuar , 19 Prill 2013
0
Microsoft-i kërkon patentë të re për metodën e shfletimit të dritareve

Microsoft-i javën e kaluar paraqiti një patentë aplikacioni për një metodë të re të shfletimit nëpërmjet dritareve të hapura në desktop që ndërtohen në një renditje.

Aplikacioni i cili u ndërtua më 11 prill, paraqet një mënyrë për të parë dritaret e hapura të desktopit.

Në pamje të parë patenta ngjan me “ metodat dhe sistemin për vizualizimin e shfletuesit për dritare të hapura”, që mendohet të jetë një zëvendësim për patentat Flip dhe Flip 3D.

Përse është ndryshe kjo patentë?

Metoda e re që Microsoft-i po përpiqet të diferencohet nga Flip 3D tregon dritare me përmasa të njëjta.

Gjithashtu aplikacioni ndryshe nga Flip 3D ofron edhe disa forma renditjeje që do ti shpërndajë dritaret e më pak fokusuara rreth ekranit.

Kombinime kryesore do të përfshihen për të ndërtuar shfletim vizual dhe për cikle rreth dritareve, gjithashtu do të përfshihet edhe ALT-TAB e famshme për përdoruesit. (PCWorld Albanian)

patent

LEXO EDHE:  Apple parakalon Microsoft për tu bërë kompania më me vlerë në botë