Lajmet

Microsoft publikon përditësimin e Windows 8.1 më shpejt se sa ishte parashikur

Mar 10 2014
0 Shpërndarje
Microsoft publikon përditësimin e Windows 8.1 më shpejt se sa ishte parashikur

windows-8-desktop-smallPërditësimi zyrtar nuk pritet deri më 8 prill, por disa raporte gjatë të enjtes thonë që duke i bërë disa “kërcime”, mund të instalohet, por nuk rekomandohet. Një metodë që është raportuar se punon përfshin kryerjen e disa ndryshimeve në regjistrin e Windows-it, një veprim me mundësi rreziku nëse nuk e dini se çfarë jeni duke bërë. “Ne nuk do të ishim të befasuar nëse Microsoft-i bllokon këtë rrugë shumë shpejt,” thuhet në raportin e Neowin.

Ja se si The Verge e përshkruan këtë lëshim. “Një seri e arnimeve kërkohen që të fitohet përditësimi i plotë, por sapo veçoritë e reja të instaluara që janë të shoqërueshme për desktop të lëshohen… Përditësimi mund të shkarkohet përgjatë një ndryshimi në regjistër, ose përgjatë lidhjeve të drejtpërdrejta.”

Siç është raportuar më parë, ndryshimet në përditësimin e Windows 8.1 përfshijnë menu të reja që mund të klikohen me të djathtën që janë të ndjeshme ndaj kontekstit, mundësia për t’iu bërë pin aplikacioneve të Metro-s në shiritin me mjete në Desktop dhe shtimi i një kërkimi të dedikuar dhe butonave për ndezje në ekranin fillestar, siç është përshkruar më herët këtë muaj nga ZDNet.

Shkurtimisht, bërja e Windows 8.1 si më të pëlqyeshëm për PC-të që nuk kanë ekran të ndjeshëm. Një shembull tjetër: ndezja automatike e PC-ve që nuk janë të ndjeshëm ndaj prekjes në ekran për desktopin sikur të Windows 7. Ndryshimet e tjera që janë pritur janë synuar për prodhuesit e kompjuterëve personalë. Për shembull, lejimi i prodhuesve të PC-ve që të sjellin konfigurime të lira, minimale që punojnë në 1GB RAM dhe 16 GB disk. (PCWorld Albanian)

Lajmet e fundit>