Lajmet

Microsoft ridizenjon privatësinë e të dhënave në kuadër të GDPR

Publikuar , 25 Maj 2018
0
Gjithashtu, ka bërë investime për të ridizajnuar mjetet dhe sistemet për të përmbushur rregullat e reja. Microsoft vëren se do të përdorë reagimet e konsumatorëve për të përmirësuar mjetet e privatësisë. Microsoft ridizenjon privatësinë e të dhënave në kuadër të GDPR

Microsoft ka njoftuar se do të zgjerojë mjetet e privatësisë së të dhënave për përdoruesit individualë të produkteve dhe shërbimeve të kompanisë në të gjithë botën. Të drejtat mbi të dhënat e Microsoft përfshijnë të drejtën për të ditur për të dhënat që mbledh kompania mbi ju dhe aftësinë për të korrigjuar të dhënat, fshirë ato ose për të lëvizur të dhënat diku tjetër. Paneli i kontrollit të privatësisë së Microsoft-it do t’i ndihmojë klientët e tij të menaxhojnë të dhënat e tyre.

Njoftimi pasqyron masat e marra nga kompanitë e tjera të teknologjisë në përgatitjen e Rregullores së Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave (GDPR), e cila hyn në fuqi më 25 maj. GDPR vendos rregulla të reja për mënyrën se si kompanitë menaxhojnë dhe ndajnë të dhënat personale.

Në një postim në blog që e quan jetën private “një e drejtë themelore e njeriut”, Microsoft thotë se kishte më shumë se 1.600 inxhinierë të saj që punonin në projektet e GDPR. Gjithashtu, ka bërë investime për të ridizajnuar mjetet dhe sistemet për të përmbushur rregullat e reja. Microsoft vëren se do të përdorë reagimet e konsumatorëve për të përmirësuar mjetet e privatësisë.

Microsoft gjithashtu ka përditësuar deklaratën e privatësisë që kontrollon konsumatorët, duke e bërë më të lehtë leximin dhe përfshirjen e informacionit specifik që lidhet me GDPR. Shtesat në deklaratë përfshijnë nxjerrjen në pah të kategorive të reja që rrethojnë të dhënat personale që mbledh kompania si të dhëna zanore, të dhënat e përmbajtjeve dhe historia e navigimit në internet.

Deklarata e përditësuar e privatësisë gjithashtu sqaron se si Microsoft përdor të dhënat personale në përgjithësi dhe përshkruan se si konsumatorët mund të kenë qasje dhe kontrollin e të dhënave të tyre.

LEXO EDHE:  Minecraft arrin në 91 milion lojtarë aktivë

Më parë, Facebook ka thënë se do të nxjerrë mjetet e privatësisë në nivel global, ndërkohë që Apple ka prezantuar një veçori që i lejon të gjithë përdoruesit të shkarkojnë të gjithë informacionin që kompania ka mbi to. BE-ja më parë ka shprehur shqetësim rreth cilësimeve të privatësisë së Microsoft në Windows 10.

Microsoft lëshoi ​​një mjet të ri për mbledhjen e të dhënave si pjesë e përditësimit të fundit të Windows 10 Prill 2018 për të ndihmuar në largimin e shqetësimeve. /PCWorld Albanian

Lajmet e fundit>