Lajmet

Microsoft sfidon Google Lens me kërkimin vizual në Bing

Publikuar , 22 Qershor 2018
Aplikacioni do të përpiqet të identifikojë atë që sheh dhe, në rastin e mallrave të konsumit, të gjejë vende për t'i blerë ato në internet. Microsoft sfidon Google Lens me kërkimin vizual në Bing

Microsoft ka nisur një funksion të ri “vizual të kërkimit” për Bing, i cili lejon përdoruesit të kapin një pamje të diçkaje me telefonin e tyre për ta kërkuar atë në internet.

Tipari duket shumë i ngjashëm me lentet e Google dhe ofertat që kemi parë nga palët e treta, duke shfrytëzuar fuqinë e inteligjencës artificiale për të kryer njohje të shpejtë dhe të saktë të objekteve në foto.

Kërkimi i ri vizual është i disponueshëm në një sërë aplikacionesh, duke përfshirë aplikacionin e pavarur Bing për iOS dhe Android; Launcher i Microsoft në Android; Microsoft Edge në Android, dhe vjen së shpejti në Edge në iOS.

Ju mund ta përdorni atë për të kërkuar objekte të tilla si racat e qenve, monumente të famshme, madje edhe artikuj të veshjeve.

Aplikacioni do të përpiqet të identifikojë atë që sheh dhe, në rastin e mallrave të konsumit, të gjejë vende për t’i blerë ato në internet.

“Ndonjëherë, është pothuajse e pamundur të përshkruani atë që dëshironi të kërkoni duke përdorur fjalët”, tha përfaqësuesi i Microsoft për Bing Images, Vince Leung, në një postim në blog.

Visual search po bëhet shpejt një produkt i mallrave për kompanitë e mëdha të teknologjisë, si Google dhe Microsoft, por kjo veçori ndonjëherë mund të jetë një ulje në përdorimin e jetës reale.

Është e detyruar të përmirësohet, megjithëse firmat katalogojnë më shumë të dhëna dhe përshpejtojnë algoritmet e mësimit të makinës. Para se ta njohim, bota rreth nesh do të jetë aq e kërkueshme si një URL. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Biznesi cloud i Microsoft sa gjysma e Amazon