Analiza

Microsoft të mundësojë Linuxin në Windows Azure cloud

Publikuar , 04 Janar 2012
0
Microsoft të mundësojë Linuxin në Windows Azure cloud

Megjithëse Windows Azure tashmë mbështet një rol për VM, nuk duket të ketë një efekt aq të madh. “Roli i tanishëm i VM kur rifillon ose riciklohet rastësisht nga platforma Azure humb ndonjë të dhënë të ruajtur. Kështu që për aplikacionet që mbështeten në emrin e makinës ose skedarët/rregullimet që përbëjnë “gjendjen” që nuk është ruajtur në SQL Azure, ky është problemi. Kjo është gjithashtu një nga arsyet teknike pse ju nuk duhet të lëshoni SharePoint në VM-në e tanishme Azure,” shpjegoi një bashkëpunëtor anonim i Microsoft.

Sidoqoftë, Microsoft dëshiron që t’iu kërkojë konsumatorëve të cilët për një kohë të gjatë kanë qenë duke kërkuar që ndërmarrja shtoi VM të qëndrueshëm tek Azure. Ndërmarrja kishte rezistuar ndaj kërkesave, duke pritur që konsumatorët të zhvillojnë aplikacione të veta për Azure. Pamundësia e Azure për të mbajtur aplikacione si SharePoint dhe aplikacione të tjera të biznesit do t’i bëjë konsumatorët që të shkojë diku tjetër. Derisa Microsoft u pajtua të shtojë këtë veçori të tanishme mbështetëse, platforma e vet Azure në cloud nuk ishte një opsion i zbatueshëm për këto biznese.

Tani ata janë do të jenë në gjendje që të kenë Windowsin ose Linuxin “e qëndrueshëm” në makina virtuale në Azure. Dhe një tjetër përfitim nga ky përparim është që konsumatorët do të jenë në gjendje që të kenë SQL Server ose SharePoint Server në makinat e tyre virtuale po ashtu. Konsumatorët më lehtësisht do të jenë në gjendje të bartin aplikacionet ekzistuese në platformën cloud të Microsoft pa bërë mjaft shumë punë që nga fillimi. Ndërmarrja ka për qëllim të lëshojë ndërtim testues CTP (Community Technology Preview) të mundësisë së makinës virtuale gjatë pranverës së vitit 2012./pcworldalbanian

LEXO EDHE:  15 pyetje-përgjigje rreth punës nga shtëpia

Tags >

Linux