Harduer

MMI – Sistem inovativ nga Audi

Dec 2 2009
0 Shpërndarje
MMI – Sistem inovativ nga Audi

Gjersa sistemet tjera kërkojnë që vozitësit të fokusoj sytë larg nga rruga, çoftë përmes përzgjedhjes së shkronjave apo manovrimit nëpër menytë e pafundme apo përmes një tastiere të vendosur në ekran të ndjeshëm në prekje, sistemi i ri tek Audi, MMI Touch mundëson edhe ty shkruani pa shikuar fare. Vozitësi në mënyrë natyrale shkruan në panel të ndjeshëm në prekje përmes gishtit.

Paneli është i vendosur në mënyrë strategjike afër timonit dhe para ndërruesit të shpejtësive, kështu që shkrimi mund të bëhet në një pozitë të përshtatshme, pa pasur nevojë të fokusoheni në ekran.

audi_MMi1_178007564.jpg

Sistemi MMI (që njeh karakteret latine, kineze, kantone, japoneze dhe koreane) gjithashtu në anën tjetër ka një buton rrotullues për manovrim që u shkon për shtati personave klasik, e gjithashtu përmban edhe kontrollim përmes zërit, por vetëm sistemi me prekje i mundëson vozitësit të fut komandat gjersa është duke biseduar në celular apo duke dëgjuar muzikë.

Lajmet e fundit>