Harduer

Modeli i ardhshëm i Tesla, një revolucion prodhimi

Publikuar , 04 Maj 2018
0
Për të qenë të sigurt, Musk tha se "shumica dërrmuese" e prodhimit të automjeteve të Tesla është e automatizuar, por duket sikur ai dëshiron ta zbatojë këtë automatizëm më strategjik për modelin Y. Modeli i ardhshëm i Tesla, një revolucion prodhimi

Elon Musk tha se automjeti i ardhshëm elektrik i Tesla-s, Modeli Y, do të jetë një “revolucion prodhimi”, edhe pse prodhuesi i makinave ende po përpiqet të hedhë në treg modelin 3. Në një deklaratë mbi të ardhurat të mërkurën, Musk tha se Tesla ende nuk ka kryer shpenzime kapitale në modelin Y, por po shpenzonte disa para në hartimin e dizajnit.

Ndikimi i vërtetë i automjetit do të jetë në procesin e prodhimit, ku Musk thotë se dëshiron të shmangë vështirësitë që aktualisht po përjeton me prodhimin e modelit 3. “Unë mendoj se modeli Y do të jetë një revolucion prodhimi,” tha ai, duke shtuar se modeli Y do të jetë “i pabesueshëm nga pikëpamja prodhuese”.

Më parë, Musk tha se kishte planifikuar të hiqte arkitekturën e baterisë 12 volt e përdorur në automjetet e Tesla, gjë që mund të zvogëlojë ndjeshëm gjatësinë e instalimeve elektrike të nevojshme dhe të thjeshtojë procesin e prodhimit.

Më pak instalime elektrike do të thotë më shumë automatizim në procesin e prodhimit dhe Musk ka thënë se ka në plan të fusë më shumë robotë në linjën e prodhimit të Tesla. Ai gjithashtu tha se modeli Y do të ndërtohet në një arkitekturë të ngjashme me Modelin 3 të lëshuar së fundmi, në një përpjekje për të sjellë makinën në treg më shpejt.

Por Musk ka hedhur poshtë tashmë numrin e robotëve prodhues që përdoren për të ndërtuar Modelin 3 dhe në thirrjen e sotme ai vuri në dukje një robot të tillë – me nofkën “Flufferbot” – që përdoret për të vendosur mbulesat me tekstil me fije qelqi në krye të paketave të baterive të automjeteve.

LEXO EDHE:  Toyota parakalohet nga gjiganti i elektrifikimit si prodhuesi më me vlerë në botë i makinave

Për të qenë të sigurt, Musk tha se “shumica dërrmuese” e prodhimit të automjeteve të Tesla është e automatizuar, por duket sikur ai dëshiron ta zbatojë këtë automatizëm më strategjik për modelin Y.

Pavarësisht një raporti të kohëve të fundit se prodhimi Model Y do të fillojë këtë vit, Musk tha se nuk do të nisë deri në “fillim të 2020”. Një nga problemet më të mëdha me të cilat ballafaqohet modeli Y është mungesa e hapësirës. Fabrika e Fremonit në Tesla është “tejet e mbushur”, kështu që Modeli Y do të duhej të ndërtohej diku tjetër. /PCWorld Albanian

Tags >

Tesla