Blog

Monedhat virtuale si Bitcoin tatohen në Kosovë

Publikuar , 17 Mars 2018
Megjithatë në Kosovë, kompania Albvision tatohet nga autoritetet e vendit si çdo biznes tjetër. Monedhat virtuale si Bitcoin tatohen në Kosovë

Kritikat më të shumta monedhat virtuale i kanë marrë për shkak se ato nuk rregullohen duke lënë hapësira për manipulime dhe mashtrime.

Megjithatë në Kosovë, kompania Albvision tatohet nga autoritetet e vendit si çdo biznes tjetër.

Kompania tatohet në bazë të të ardhurave që gjeneron në mungesë të një kuadri ligjor që rregullohen dhe përcakton natyrën e monedhave kriptografike.

Në një reportazh të Klan Kosova, Administrata Tatimore e Kosovës shprehej se çdo biznes duhet të tatohet nëse gjeneron të ardhura ndërsa rregullimi i këtij sektori i përket institucioneve të tjera.

“Është e domosdoshme rregullimi me ligj i këtij sektori,” shprehej përfaqësuesi i Albvision Ardian Alaj.

Albvision ishte kompania e parë shqiptare që solli një ATM të monedhave kriptografike vitin e kaluar në Kosovë.

Për më tepër ju ftojmë të ndiqni reportazhin e Klan Kosova:

LEXO EDHE:  Bitcoin rikthehet në nivelet e 50 mijë dollarëve