Vëzhgim

Motorola ankohet kundër prodhuesit TiVo

Publikuar , 26 Shkurt 2011
0
Motorola ankohet kundër prodhuesit TiVo

Çështja e paraqet TiVo-n si shkelës me qëllim i patenatave që ishin ngritur në mesin e viteve të 90-ta në interes të një ndërmarrje të zotëruar më vonë nga Motorola, sipas një rrëfimi në The Wall Street Journal.

The Journal raporton që rasti gjithashtu përmend një çështje për patentën DVR të ngritur nga TiVo kundër Verizon – e cila ofron një shërbim që përdor kutitë e bëra nga Motorola.

Platforma nga prodhuesit Motorola është një nga shumë anët e lidhura me DVR, e ndihmuar nga ndërmarrje të ndryshme gjatë viteve.

Microsoft e ka përcjellur një patentë kundër TiVo-s, duke ngritur një ankesë me Komisionin Ndërkombëtar për Tregti të Shteteve të Bashkuara që mundohet të përfitojë nga TiVo nga marrja ose shitja e pajisjeve të veta në Shtetet e Bashkuara. Platforma origjinale përfshin blerje të videove dhe dërgim të teknologjisë që Microsoft thotë që e mbulon nga patentat që vetë i zotëron.

Patentat kanë qenë një ballafaqim i ngjeshur në mes të ndërmarrjeve të teknologjisë, të cilat munohen që të rreshtojnë sa më shumë kërkesa që të jetë e mundur, për të mbrojtur veten nga platformat që bëhen më të denjë në ofrimin e zgjidhjeve./pcworldalbanian

LEXO EDHE:  OnePlus 7T: Nëse po kërkoni ekselencë por pa shpenzuar shumë ky është telefoni për tu blerë