Lajmet

Mozilla konstaton një përdorim befasues të “Do Not Track”

Dec 16 2012
0 Shpërndarje
Mozilla konstaton një përdorim befasues të “Do Not Track”

mozilla firefoxKohëve të fundit mund të shohim një pasqyrim të skuadrave të makinave të kërkimit, kështu që pse jo për shfletuesit e uebit?

Mozilla ka bërë rrugëtimin e vet prapa në vitin 2012 dhe konstatoi që një numër befasues i përdoruesve kanë përqafuar veçorinë “Do Not Track“.

Rreth 8 për qind e përdoruesve të desktop-it dhe 19 për qind e përdoruesve të Android-it kanë përdorur veçorinë.

Kjo paraqet një shenjë të qartë të interesimit për të mbajtur private veprimtaritë në ueb, thotë Mozilla.

Derisa nuk kemi statistika të ngjashme për shfletuesit e tjerë, ndërmarrja ende sheh një rreze drite me zhvillimin e shpejtë të sistemit operativ Firefox dhe shtojcave të fundit si Social API. (PC World Albanian)

Tags >

Firefox
Lajmet e fundit>