Lajmet

Mozilla lançon shtojcë për Firefox për të mbrojtur përdoruesit nga Facebook

Publikuar , 29 Mars 2018
0
Qëllimi është të ndahet aktiviteti që kryhet në facebook me atë që kryhet online. Në momentin që logoheni në Facebook, uebsite do të futet në një skedë blu dhe çdo veprim do të bëhet aty. Mozilla lançon shtojcë për Firefox për të mbrojtur përdoruesit nga Facebook

Një extension i Firefox lejon të mbani aktivitetin tuaj në Facebook të ndarë nga navigimi në internet duke limituar kështu të dhënat që Facebook merr nga uebsajtet e tjerë tek të cilët ka akses.

Mozilla ka inaguruar këtë shtojcë në platformën e saj e cila jep mundësinë të ndalohet Facebook të gjurmojë sjelljet e përdoruesve online.

Quhet Facebook Container dhe shërben për të izoluar aktivitetin online nga ai në Facebook. Ky opsion e bën më të vështirë punën e Facebook në mbledhjen e informacionit nga sajtet e vizituara dhe në këtë mënyrë ndalon krijimin e reklamave në bazë të preferencave.

Qëllimi është të ndahet aktiviteti që kryhet në Facebook me atë që kryhet online. Në momentin që kyçeni në Facebook, uebsajti do të futet në një skedë blu dhe çdo veprim do të bëhet aty.

Ajo që Mozilla synon është të krijojë një grupim të lëvizjeve që bëhen në Facebook në mënyrë që këto mos të dalin jashtë saj dhe çdo klikim jo në Facebook të mos jetë i aksesueshëm.

Në këtë mënyrë Mozilla kërkon të ndalojë shfrytëzimin e informacioneve dhe të dhënave të përdoruesve të facebook të cilat përdoren për shitje tek palët e treta. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Çfarë është Libra? Çdo gjë që duhet të dini rreth kriptomonedhës së Facebook