Blog

NASA përfundon implementimin e teleskopit James Webb në hapësirë

Nga: PCWorld
Publikuar , 10 Janar 2022
Imazhet e para nga teleskopi nuk do të vinë deri në Verë dhe do të duhet akoma më shumë derisa këto imazhe të përkthehen në zbulime. NASA përfundon implementimin e teleskopit James Webb në hapësirë

NASA është një hap më pranë vënies në funksion të teleskopit hapësinor James Webb. Agjencia me sukses implementoi teleskopin dhe pasqyrat e tij duke përmbyllur fazën e vendosjes së tij.

Ekuipazhi i misionit duhet ende të orientojë pjesët optike tët teleskopit. Teleskopi James Webb gjithashtu do të ketë nevojë për një korrigjim kursi që do ta dërgonte 930 mijë milje nga Toka.

Astronomët do të përdorin teleskopin e ri për të studiuar dritën infra të kuqe duke na dhënë akses në informacion rreth momenteve të para të universit, diçka që nuk është e mundur me teleskopin Hubble.

Imazhet e para nga teleskopi nuk do të vinë deri në Verë dhe do të duhet akoma më shumë derisa këto imazhe të përkthehen në zbulime.

Është hera e parë që NASA implementon një teleskop kaq kompleks në hapësirë. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Teleskopi i ri i NASA do të funksionojë për vetëm 10 vite

Tags >

NASA