Lajmet

Nasa teston me sukses mburojën e nxehtësisë

Publikuar , 21 Gusht 2009
0
Nasa teston me sukses mburojën e nxehtësisë

Ata e kanë testuar me sukses këtë koncept në një nisje nga ishulli Wallops në Virginia.

Sistemi i ri që është demonstruar përdor një mburojë që nuk ndizet nga zjarri për të ngadalësuar dhe për të mbrojtur një anije kozmike gjatë ri hyrjes në atmosferë. Njësia testuese që po shihni në foto ka një diametër prej 3 metra dhe është e punuar disa shtresa të silikonit të fabrikuar. Paketimi ishte bërë në mënyrën më të mirë të mundshme dhe shtresa e zjarrtë e kaploi 90 sekonda pas hyrjes në atmosferë, në lartësi prej 211 km. 

Në momentin kur mburoja do të zhvillohet tërësisht, anijet kozmike do të jenë shumë më të lehta  dhe do të ofrojnë hapësirë më të madhe për ngarkesa.

LEXO EDHE:  ICTSlab sjell planprogramin risi OpenAI me profesorë të specializuar Amerikanë