Lajmet

NATO zgjedh BlackBerry për sigurinë e komunikimit

Nga: PCWorld Albanian
Publikuar , 13 Mars 2019
0
Kur BlackBerry bleu Secusmart pesë vite më parë, ato ishin një lider në sigurinë e komunikimit dhe enkriptimin e të dhënave. NATO zgjedh BlackBerry për sigurinë e komunikimit

BlackBerry SecuSuite for Goverment është ndërtuar për sigurinë kombëtare të vendeve dhe sot ish prodhuesi Kanadez i telefonëve bëri të ditur se Agjencia e NATO për Komunikimet dhe Informacionin kanë zgjedhur të përdorin shërbimet e tij të enkriptuara të komunikimit.

Përgjimi i telefonatave është një prej mënyrave më të thjeshta për të fituar akses në informacion privat,” tha Christoph Erdmann, zëvendës president i BlackBerry Secusmart.

“Jemi shumë krenarë që NCI, një lider botëror që mban të sigurisë vendet anëtare të NATO, ka vendosur ti besojë softuerit të BlackBerry për të siguruar komunikimin e tyre.”

Ai tha se arsenali i sigurisë kibernetike të BlackBerry sigurohet se të dhënat e konsumatorëve do të qëndrojnë private.

Kur BlackBerry bleu Secusmart pesë vite më parë, ato ishin një lider në sigurinë e komunikimit dhe enkriptimin e të dhënave.

Kontrata e re me NATO tregon edhe njëherë jo vetëm nevojën për shërbime të tilla por edhe ku duhet ti kërkojmë. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Pamja Klasike e Facebook së shpejti nuk do të jetë më